Bij overlijden

Wordt u geconfronteerd met het overlijden van een dierbare, dan komt er, naast een heleboel verdriet ook nog een en ander bij kijken qua organiseren. Onze mensen kunnen u hierin ondersteunen en een heleboel praktische zorgen uit handen nemen, want praktisch gezien dient er nogal wat geregeld te worden.

Bij overlijden, bel ons

Na een overlijden dient een arts het overlijden formeel vast te stellen. Alleen aan de hand van de verklaring van een arts kunnen verder alle formaliteiten worden geregeld. Is er sprake van overlijden in een zorginstelling of een ziekenhuis, dan regelt die organisatie het vaststellen van het overlijden. Is er sprake van overlijden thuis, dan dient u zelf de huisarts op de hoogte te brengen. Krijgt u te maken met een sterfgeval in het buitenland? Dan kunt u het best direct contact opnemen met de alarmcentrale van uw verzekeringsmaatschappij.

In de tussentijd kunt u contact met ons opnemen. Wij bespreken op dat moment telefonisch met u welke stappen er verder nog nodig zijn en maken met u een afspraak om bij u langs te komen en de zaken verder voor u op een goede manier ingang te zetten. Wij zijn altijd voor u bereikbaar, dag en nacht en in het weekend. In geval van overlijden ’s nachts kunt u direct bellen, u mag ook wachten tot de volgende ochtend. Ook als het overlijden eerder zal gaan plaatsvinden, bijvoorbeeld door een ernstige ziekte of euthanasie is het zinvol om alvast contact op te nemen met ons.

Verzorging

De verzorging van uw overleden dierbare is bij ons in goede handen. We overleggen samen met u wie uw dierbare zal gaan verzorgen. Er kan verzorging thuis plaatsvinden, waarbij u ons uiteraard mag helpen, of de overledene kan worden overgebracht naar ons uitvaartcentrum aan de Amstel en daar worden verzorgd en opgebaard. Alle mogelijkheden worden in alle rust met u besproken zodat u een goed overwogen beslissing kunt nemen op zo’n emotioneel moment.

Akte van overlijden

De arts die eerder het overlijden heeft vastgesteld heeft ook de overlijdenspapieren in orde gemaakt. Op basis van deze papieren doen wij voor u de aangifte van overlijden in de gemeente waar het overlijden heeft plaatsgevonden. Op het moment van aangifte wordt ook automatisch de gemeente waar u woonachtig bent geïnformeerd. Wij zorgen ervoor dat u tenslotte de akte van overlijden van ons krijgt, deze heeft u nodig om andere instanties te informeren over het overlijden ( bank, verzekering e.d.). Hier is overigens geen haast bij, dit kunt u rustig na de uitvaart regelen.

J.A. van Seumerenlaan 3A
1422 XS Uithoorn

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2021 Uitvaartcentrum aan de Amstel